Цената на ВиК услугата в Смолян, Русе,  Ямбол, Стара Загора,

...
Цената на ВиК услугата в Смолян, Русе,  Ямбол, Стара Загора,
Коментари Харесай

Омбудсманът е против поскъпването на водата

Цената на ВиК услугата в Смолян, Русе,  Ямбол, Стара Загора, Плевен, Варна, Монтана,  Велико Търново, Силистра, Враца, Търговище,  Пловдив и Габрово да не бъде повишавана. Това мнение изпрати омбудсманът Диана Ковачева в Комисията за енергийно и водно контролиране, където през вчерашния ден имаше публичното разискване на новите цени на водата за следващата година.
Диана Ковачева обръща внимание на обстоятелството, че за 13 от 19-те области на страната, чиито ВиК оператори имат утвърдени бизнес проекти за регулаторен интервал 2022-2026 година, цените на ВиК услугите през 2023 година се усилват. 
Омбудсманът обръща внимание на обстоятелството, че осъществяването на индикаторите за качество " общи загуби на вода във водоснабдителните системи " не се взема поради от регулатора при изменението на цената на ВиК услугата за 2023 година В областите Монтана, Ямбол, Разград, Търговище, Варна, Плевен и Враца общите загуби на вода надвишават 60%. Потърпевши са потребителите. Основателно е настояването им цената да бъде понижена, когато ВиК операторите позволяват високи загуби на вода, безапелационна е тя.
В мнението си Ковачева обръща внимание и на обществената търпимост на цената на водата за 2023 година и показва, че КЕВР не е разгласила данните, употребявани за изчисляването й.
 >

 
 
 
 
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР